28 jan 2013

Bio Granaatappelsap

Nieuw in ons assortiment vanaf 15 februari in de winkel. Vraag ernaar bij je Weldenhof verdeler.

Topbron van antioxidanten

Na met succes en veel waardering te zijn gebruikt in verschillende oude culturen, blijkt tegenwoordig dat de granaatappel dankzij een extreem hoge gehalte aan antioxidanten inderdaad het etiket ‘superfood’ verdient. De antioxidanten in de granaatappel behoren vooral tot de klasse van de bioflavonoïden, zelf deel uitmakend van de grote groep ‘polyfenolen’.

Honderden wetenschappelijke studies tonen aan dat de granaatappel door zijn sterke antioxiderende werking zeer breed inzetbaar is ter preventie van verschillende degeneratieziekten

Het zijn vooral ellageenzuur en verschillende ellagitannines die de dienst uitmaken. Met name punicalagine en verwante verbindingen hebben een sterke antioxiderende activiteit. Vruchten die hun antioxiderend vermogen ook vooral danken aan de ellagitanines, zijn de framboos en de aardbei. Daarnaast bevat de granaatappel vrij veel anthocyanen, vitamine C en bètacaroteen. De laatste jaren zijn honderden wetenschappelijke studies gepubliceerd die concluderen dat de granaatappel door zijn sterke antioxiderende werking zeer breed inzetbaar is ter preventie van verschillende degeneratieziekten.

De positieve effecten van granaatappelsap

  • het proces van atherosclerose of slagaderverkalking helpen afremmen
  • helpt de bloeddruk te verlagen bij hypertensie
  • vertraagd de ziekte van Alzeimer
  • preventieve of ondersteunende werking bij andere onstekingsziektes zoals:
    • allergieën en astma
    • artritis (gewrichtsontsteking), artrose (gewrichtsslijtage) en osteoporose
    • inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
    • psoriasis en eczema
    • huidveroudering en vroegtijdige ouderdomsverschijnselen
  • positieve bijdrage bij verschillende vormen van kanker

Bron: BioGezond, nr. 1/2013
Lees het originele artikel volledig

[begin]
Top