OVER ONS

Stukje geschiedenis

Ons verhaal start in 1992 te Welden. Armand en Clara Vergote hadden er een bio-appelboomgaard. Met de oogst persten ze op artisanale wijze biologisch appelsap. Groothandelaars verdeelden deze sappen op hun beurt naar natuurvoedingswinkels.

De biosappen van Weldenhof vielen in de smaak, maar ook de vraag naar traditionele sappen steeg, waardoor het gamma aanzienlijk werd uitgebreid. Sinds maart 2005 heeft Ordal het bedrijf Weldenhof overgenomen op vraag van Armand en Clara Vergote. Dit was voor Ordal een logische stap na zijn jarenlange ervaring in het verwerken van krieken.

Ook vandaag speelt Ordal nog steeds in op de vraag van de klant. Het gamma traditionele sappen, versgeperste sappen en biosappen wordt nog steeds verder uitgebreid. Zo bracht Weldenhof in 2012 maar liefst drie nieuwe biosappen uit: rode biet, appel-rode biet en appel-peer. Later werd ook bio-granaatappelsap toegevoegd.

Kwaliteit

Enkel het beste fruit is goed genoeg voor onze sappen dat met de meeste zorg geperst wordt tot een overheerlijk sap.

Trouw aan de oorspronkelijke visie en filosofie van Weldenhof staan de sappen vandaag nog steeds garant voor kwaliteit. Enkel het beste fruit is goed genoeg voor onze sappen. De vruchten worden met de grootste zorg tot een overheerlijk sap geperst. Smaaktesten garanderen de kwaliteit voordat het sap in onze flessen gaat. Weldenhof kiest bewust voor heldere glazen flessen die instaan voor het optimale behoud van zowel smaak als vitamines. Door ons volledig computergestuurd traceerbaarheidssysteem weten we perfect vanwaar onze vruchten komen en kunnen we deze volgen tot in het winkelrek.

Milieu

Weldenhof kiest bewust voor een glazen retourverpakking van 1L. De grotere inhoud zorgt voor een kleinere rotatie, waardoor het transport en het waterverbruik bij het spoelen beperkt blijven. Zo draagt Weldenhof bij aan het milieu. De meerderheid van onze klanten bevindt zich in Belgiƫ en daardoor houden we ook onze ecologische voetafdruk laag.

Productieproces

Het productieproces van versgeperste sappen verloopt in verschillende stappen:
Om de smaak en vitamines van de vruchten optimaal te behouden worden ze op de plaats van oorsprong gewassen, gemalen en geperst tot sap. Het sap wordt bevroren en komt naar hier, om vervolgens te ontdooien net voor het gebotteld wordt in een milieuvriendelijke glazen fles. Het sap wordt in de fles op een lage temperatuur gepasteuriseerd zodat een langere houdbaarheid kan worden gegarandeerd.

Bekijk ook de Ordal website.

Top